Handboek Podiumpresentatie

voor koren, musici, zangers, vertellers
en iedereen die voor publiek “optreedt”


Graag kondig ik mijn boek aan! En kijk voor workshops hier.

Het mooiste geluid van de wereld maken - dáár gaat het om voor musici. Dat is hun vak, hun hobby, hun passie. Maar wanneer je het podium opstapt ontdek je, dat er in de omgang met publiek nog veel meer speelt. Hoe meer je daar van weet, hoe helderder je een optreden kunt vormgeven. Over presentatie kun je nadenken, besluiten nemen, en je kunt je er in oefenen of in laten begeleiden.

Podiumpresentatie betekent in dit boek eerst: hoe je op het podium staat. Dus je algemene uitstraling en je communicatie wanneer je opkomt, muziek maakt, een aankondiging doet en applaus ontvangt. Walter Roozendaal richt zich daarbij op zowel (professionele) musici als koren.
Daarna beschrijft hij voor koren hoe je, nog steeds in de gewone kooropstelling, de betekenis van zang helder kunt laten overkomen in klank èn in de totale uitstraling. Dezelfde principes zijn voor musici interessant wanneer ze tijdens hun optreden korte aankondigingen doen.

Hoewel het boek zich richt op musici en koren is het vast voor meer mensen interessant. Zoals verhalenvertellers, mensen die een lezing of toespraak houden, of CKV-docenten die een voorspeelavond voorbereiden.

Walter Roozendaal:
Handboek Podiumpresentatie (voor musici, koren en anderen die voor publiek optreden).
1ste druk: Alkmaar, 2007, 129 blz.
2de druk: Alkmaar, 2012, 136 blz.,
ISBN 978-1-4716-5767-2
Uitgave in eigen beheer via www.lulu.com

Bestellen?

Het boek is te bestellen via www.lulu.com . Je vindt het hier: http://www.lulu.com/shop/walter-roozendaal/handboek-podiumpresentatie/paperback/product-20039235.html. Het kost €14,25 + ca. €4,99 verzendkosten = ca. €19,24 exclusief BTW. Om een bestelling te kunnen plaatsen moet je lid te worden van Lulu.com.  Betaling kan via een creditcard of een Pay-Pal-rekening (dat is een rekening bij een internetbank).

Je kan het boek ook bij mij bestellen. Ik kan dat, inclusief de BTW en de verzendkosten binnen Nederland, aanbieden voor €17,95. Wanneer je mij een bestelmail (klik hier) stuurt met duidelijk je naam- en adresgegevens stuur ik een exemplaar met een nota.

Belgische belangstellenden adviseer ik te onderzoeken wat voor hen de verzendkosten zijn bij een bestelling bij Lulu. De verzendkosten naar België bedragen voor mij meer dat €10,-. Voor een bestelling vanuit België is de verkoopprijs inclusief BTW en verzendkosten bij mij €24,25.

Download ook de flyer!

Op www.lulu.com is het eerste stuk van het boek on-line te lezen: de inhoudsopgave, de inleiding en het hele eerste hoofdstuk. Klik op "preview" onder de afbeelding van het boek.

En er is ook een Engelse vertaling van het boek!

Voor het Vertelmagazine Vertel eens... schreef ik een Tips en Tricks van de Vertelacademie over Podiumpresentatie voor vertellers. (Vertel eens... juni 2010)

Enkele uitgangspunten voor het inhoudsvol presenteren van liederen beschrijf ik ook onder dramatische vorming in de minigids Vertellen op basis van Elementair Toneel.

Bekijk recensies: