Kijken en luisteren

Op deze pagina staan verhalen, fragmenten van voorstellingen en interviews. Wanneer je klikt op een link opent deze in een nieuwscherm.

Bert Vos en Iefke Wang Klezmersociety
Bert Vos en Iefke Wang - Klezmersociety
Chelm is in de Jiddische overlevering hèt stadje vol domoren, dwazen en zotten. Dus de dorpsoudsten, dat is een bijzonder stel: Feivel Botterik en Sal de Sul, onder aanvoering van Gronam de Os...
Uit de voorstelling Toen Schlemiel naar Warschau ging een modern verhaal in oude traditie: De muur om Chelm (ca. 6 minuten). Dit is een life opname van een optreden samen met de Klezmer Society (v/h Shtetl Band  Amsterdam).
Meer weten? Rechts hiernaast kan je veel wetenswaardigs  vinden in het lesmateriaal en de leerkrachtenhandleiding bij de voorstelling Toen Schlemiel naar Warschau ging.
De tocht naar de hemelen Uit de voorstelling De legende van de Ba'alsjem, mystieke chassidische verhalen naar Martin Buber, het verhaal De tocht naar de hemelen (ca.8 minuten).
Ik heb dit verhaal ook verteld bij Hans van Woerkom, samen met de slagwerker Onno van Tongeren. Op deze video-opname geef ik eerst een muzikale inleiding over de Ba'al Sjem. na ca. 9 minuten begint dan het verhaal De tocht naar de hemelen
Trailer van Verhalen van de tweelingbroers Trailer van de voorstelling Verhalen van de tweelingbroers / De goudsmid en de meesterdief (naar Tonke Dragt, Uitg. Leopold).
Walter bij Radio Zaanstad

Donderdag 19 maart 2020, 19.00-20.00 uur: Giovanni Masetti interviewde Walter Roozendaal voor Radio Zaanstad in Radio Woordkunst.

Radio Woordkunst met krachtige woorden en sterke verhalen, leef alsof er geen middernacht bestaat. Een programma over woordkunst waarin verhalenvertellers, dichters, schrijvers en liedjesschrijvers de gelegenheid krijgen om de Zaankanter te vertellen over hun passie. Dit alles om woordkunst toegankelijk te maken voor een breder publiek.

Om de uitzending te horen: klik hier. Je hoort eerst het nieuws, na ca. 2 minuten begint het programma. Na ca. 21 minuten vertelt Walter zijn lievelingsverhaal: Het Ezeltje van Grimm.

Walter Roozendaal

Dinsdagnacht 6 november 2018, 03.00-04.30 uur, waren Walter Roozendaal (verteller) en Rian van de Zande (jeugbibliothecaris) anderhalf uur te gast bij Anna Neeltje de Boer in het programma Dit is de Nacht rond het onderwerp Sprookjes.

Om de uitzending te horen: klik hier.

En voor nog veel meer verhalen: op de website van de Stichting Vertellen staat een speciaal overzicht van vertellende collega's: Vertellers delen verhalen.