Muze Muzette
Het Ezeltje van Grimm is nog altijd mijn lievelingsverhaal
BuiltWithNOF

Mensen open laten bloeien...

 Verteller - accordeonist - regisseur Walter Roozendaal

Presentatie en regie

voor musici en zangers
en iedereen die voor publiek “optreedt”:
van verteller of leraar tot gemeenteambtenaar en bedrijfsleven
Meer... over workshops presentatievaardigheden
Meer... over regie en andere workshops
Meer... voor ambtenaren en bedrijfsleven

Omslag Handboek PodiumpresentatieHandboek Podiumpresentatie

Graag kondig ik mijn boek aan!

Walter Roozendaal:
Handboek Podiumpresentatie (voor musici, koren en anderen die voor publiek optreden).
1ste druk: Alkmaar, 2007, 129 blz.
2de druk: Alkmaar, 2012, 136 blz., ISBN 978-1-4716-5767-2

Uitgave in eigen beheer via www.lulu.com .

Het mooiste geluid van de wereld maken - dáár gaat het om voor musici. Dat is hun vak, hun hobby, hun passie. Maar wanneer je het podium opstapt ontdek je, dat er in de omgang met publiek nog veel meer speelt. Hoe meer je daar van weet, hoe helderder je een optreden kunt vormgeven. Over presentatie kun je nadenken, besluiten nemen, en je kunt je er in oefenen of in laten begeleiden.

Podiumpresentatie betekent in dit boek eerst: hoe je op het podium staat. Dus je algemene uitstraling en je communicatie wanneer je opkomt, muziek maakt, een aankondiging doet en applaus ontvangt. Walter Roozendaal richt zich daarbij op zowel (professionele) musici als koren.
Daarna beschrijft hij voor koren hoe je, nog steeds in de gewone kooropstelling, de betekenis van zang helder kunt laten overkomen. Dezelfde principes zijn voor musici interessant wanneer ze tijdens hun optreden korte aankondigingen doen.

Hoewel het boek zich richt op musici en koren is het vast voor meer mensen interessant. Zoals verhalenvertellers, mensen die een lezing of toespraak houden, of CKV-docenten die een voorspeelavond voorbereiden.

Het boek is te bestellen via www.lulu.com . Zoek op "Roozendaal". Het kost € 14,25 + € 4,99 verzendkosten = € 19,24. Om een bestelling te kunnen plaatsen dient u lid te worden van Lulu.com.  Betaling kan via een creditcard of een Pay-Pal-rekening (dat is een rekening bij een internetbank).


U kunt het boek ook bij mij bestellen. Ik kan dat, inclusief de Nederlandse BTW en de verzendkosten, aanbieden voor € 17,95. Wanneer u mij een bestelmail stuurt met duidelijk uw naam- en adresgegevens stuur ik u een exemplaar met een nota.

Op www.lulu.com is het eerste stuk van het boek on-line te lezen: de inhoudsopgave, de inleiding en het hele eerste hoofdstuk.

Bekijk recensies:

[Welkom] [Voorstellingen] [Presentatie...] [Pres.vaardigh.] [Regie] [Onderwijs] [Bedrijven] [Kids...] [Wie ben ik?] [Agenda] [Links] [Contact]