Hieronder staan openbare optredens en workshops. Veel voorstellingen en workshops zijn besloten. Belangstellende uitkopers kunnen contact opnemen met Walter Roozendaal, wanneer zij een besloten voorstelling (zoals een schoolvoorstelling) zouden willen bezoeken. Eerdere schooljaren gaf Walter Roozendaal bijvoorbeeld schoolvoorstellingen voor Fluxus op alle scholen in Purmerend, en optredens voor Cultuur Primair in Alkmaar en voor Kunst en Cultuur in de School in de Haarlemmermeer.

Verhalen van de tweelingbroers

zondag 16 december 2018
Aanvang 14.30 uur; publiek is welkom vanaf 14.00 uur
Vertelpodium Leiden in Rap 100
Walter Roozendaal (Muze Muzette)

naar het gelijknamige boek van Tonke Dragt, uitgegeven bij Uitgeverij Leopold

Wonderlijke verhalen met wonderlijke melodieën: verteller Walter Roozendaal speelt ze en de muziek vertelt ze mee!
Over Laurenzo en Jiacomo, die ieder meester in een vak werden: edelsmid en meesterdief. Mooie dingen maken of avontuur?
In een wereld van boogschieten, paardrijden en fonkelende zilveren bekers spelen tegengestelde belangen en broederliefde hun rol. Van zonnige stad naar mistige hoogvlakte, van het spel van de liefde naar eenzame duistere kerkers, en wie is dan wie? Als argeloze toeschouwer weet je nooit met welke van de twee gezichten je te maken hebt...

De verhalen spelen zich af in een niet helemaal te duiden tijd, en zijn vol motieven uit legendes, mythen en sages. Kenmerkend voor Tonke Dragt  (ook bekend van het meermalen bekroonde èn verfilmde boek 'Brief voor de Koning') — prachtig materiaal voor een verteller en wereldmuzikant!

Klik hier om de trailer van de voorstelling te bekijken

Familievoorstelling vanaf 8 jaar
Toegang: Volwassenen € 10,-; kinderen € 5,-
Organisatie: Vertelpodium Leiden; reserveren: www.het-verhalenrijk.nl
Zaal: Rap 100, Rapenburg 100, Leiden

Vrolijke Vertellingen in het Kruithuisje

zondag 26 mei 2019
13.30 - 15.00 uur
Het Kruithuisje
Walter Roozendaal - Muze Muzette

Wonderlijke verhalen met wonderlijke melodieën: Walter Roozendaal speelt ze en de muziek vertelt ze mee.

Op deze zondagmiddag komt een verhalenverteller naar het Kruithuisje. Met verhalen en muziek voor alle leeftijden uit vele windstreken, van Noord-Holland tot Rusland en van Jiddisch tot Grimm.
Kom langs, en of je als toevallige voorbijganger een paar verhalen hoort of juist heerlijk de hele middag blijft zitten: voel je welkom bij het Kruithuisje!

Walter: ‘Tachtig paar wijdopen ogen, ademloos genietend - aan zo'n publiek is het heerlijk verhalen vertellen. Samen met mijn accordeon, die je verleidt tot luisteren in nog diepere aandacht. Met verhalen over Baba Jaga en haar duistere praktijken, het Ezeltje dat zo graag muziek maakt, de rabbi en zijn verslaving, de Grote Meester, of de jonge vrouw die met slimheid haar leven en haar huwelijk redt --- een bonte stoet bijzondere figuren komt tot leven en trekt voorbij. Sommige verhalen zijn van lang geleden, andere zijn gloednieuw, en allemaal hebben ze aan jong en oud iets te bieden.’

Kruithuisje, Clarissenbolwerk 1, 1811 GX Alkmaar, tel: 06 17 73 08 83, www.kruithuisje.nl
De toegang is gratis - maar laat je niet weerhouden om een kopje koffie of wat anders te nemen!