Hieronder staan openbare optredens en workshops. Veel voorstellingen en workshops zijn besloten. Belangstellende uitkopers kunnen contact opnemen met Walter Roozendaal, wanneer zij een besloten voorstelling (zoals een schoolvoorstelling) zouden willen bezoeken. Eerdere schooljaren gaf Walter Roozendaal bijvoorbeeld schoolvoorstellingen voor Fluxus op alle scholen in Purmerend, en optredens voor Cultuur Primair in Alkmaar en voor Kunst en Cultuur in de School in de Haarlemmermeer.

De Melodie van de Meester

maandag 2 september 2019
14.30-16.00 uur
Huis van de Wijk De Alkenhorst (Dag en Dauw Alkmaar)
Walter Roozendaal

Jiddische humor en wijsheden

Op een dag liep de Meester buiten de stad. Plotseling hoorde hij een herder spelen, een prachtige melodie! Zo mooi vond de Meester de muziek, dat hij naar de herder toe stapte. "Herder, verkoop mij jouw melodie", zei de Meester. "Verkopen?" zei de herder verbaasd. "Hoe zou ik een melodie verkopen?"
Een voorstelling vol wonderlijke verhalen met wonderlijke muziek: verteller Walter Roozendaal speelt ze, en zijn accordeon vertelt ze mee. Veel Joodse vertellingen herbergen een kleine wijsheid of humoristische gebeurtenis. Samen met de oosters getinte melancholieke klezmerklanken zijn het soms meer sfeertekeningen dan verhalen. Ondertussen spreken ze zich krachtig uit over actuele thema's.

In de voorstelling komt een keur aan verhalen voorbij, oude en moderne. Zo komt een verhaal over een aan golf spelen verslingerde rabbi rechtstreeks uit onze tijd, maar de verhalen over “de meester” zijn ouder, veel ouder. Want rond 1700 werd Israël, zoon van Eliëser geboren. Zijn leerlingen gaven hem de eretitel Ba’alsjem Tov, Meester van de Goede Naam. Over zijn leven gaan vele verhalen: inspirerend, wijs en wonderbaarlijk. En hoe wonderbaarlijk ook: ze raken ons vandaag nog even diep als bijna drie eeuwen geleden.

Dag en Dauw organiseert culturele ontmoetingen voor iedereen vanaf 60 jaar. Zie https://dagendauwagenda.nl/#agenda

De voorstelling vindt plaats in Huis van de Wijk De Alkenhorst, Schelfhoutlaan 4,1816 LG Alkmaar.
€ 4,50 bij online ticketverkoop of € 5,- bij reserveren via het reserveringsformulier op de website (ter plekke contant te voldoen) of telefonisch: 072-5404 335 (13.30-22.00 uur, niet tijdens schoolvakanties)

Workshopdag Podiumpresentatie voor vertellers

zaterdag 9 november 2019
10.00-16.00 uur

Vertelacademie, Utrecht

Walter Roozendaal

Je weet het: die ene verteller fascineert direct, vanaf de eerste stap en het eerste woord op het podium. Maar een andere heeft er meer tijd en moeite voor nodig.
Wat is dat toch? Een verhaal levendig en vanaf het eerste moment boeiend over het voetlicht brengen, in een open wisselwerking met luisteraars en dan liefst ook nog zonder plankenkoorts - grote acteurs lijken dat spelenderwijs te kunnen.
Is dat ook voor vertellers weggelegd? Heb jij daar invloed op, hoe pak je dat aan?

Een mooi verhaal vertellen dat anderen raakt, daar gaat het vertellers om. Dat is hun vak, hun hobby, hun passie. Om dat te bereiken werk je aan: je verhaal, je verbeelding, je voordracht, je uitdrukking, je bewegingen, alle gereedschappen die met de techniek van vertellen te maken hebben. Maar wanneer je het podium opstapt ontdek je, dat er in de omgang met het publiek nog veel meer speelt. Want hoe is tijdens die eerste stap op het speelvlak jouw contact met je publiek? En hoe werkt dat eigenlijk: dat mensen meeleven met jouw verhaal? Hoe presenteer jij jezelf en je voorstelling zo, dat je direct, vanaf het eerste moment, de aandacht en betrokkenheid van je publiek maximaal mobiliseert? Hoe meer je daar over weet, hoe helderder je een optreden kunt vormgeven. Over presentatie kun je nadenken, besluiten nemen en je kunt je er in oefenen of in laten begeleiden.

Organisatie: Vertelacademie
Plaats: Theaterhuis De Berenkuil, Biltstraat 166, 3572 BP Utrecht
Lesgeld: € 135,-  (Inclusief 21% btw NL)
Klik hier om je voor deze workshop in te schrijven
Klik hier voor meer informatie over de workshop